Rondje Clossenborch

Participeren en meedenken, dat is één van de taken van onze stichting.

In dat kader hebben wij speciaal voor de ouderen met een beperking een advies uitgebracht aan de Seniorenraad Vitaal Hilvarenbeek (tegenwoordig Stichting Seniorenraad Hilvarenbeek), gemeente Hilvarenbeek en het Thebe Clossenborch activiteitenteam inzake het rondje Clossenborch.

Wat is het rondje Clossenborch. Dit is een korte route van ongeveer 1000 meter rond het verzorgingstehuis De Clossenborch. De korte route is bedoeld om ouderen met wandelstok, rollator of rolstoel te activeren om een kort rondje te lopen. Tijdens deze korte route worden de gebruikers uitgedaagd om wat oefeningen te doen. Tevens leren zij om beter om te gaan met wandelstok, rollator of rolstoel.

De route voert de gebruikers ook door de kern van Hilvarenbeek, langs enkele terrassen en winkels, hierdoor hebben de ouderen de gelegenheid om uit te rusten, te winkelen maar vooral om andere mensen te ontmoeten. Hierdoor blijven zij zichtbaar in de samenleving en kan eenzaamheid bestreden worden.

Door de samenwerking van diverse partijen is er een goede route ontstaan die voldoende afwisseling biedt en veilig is voor de gebruiker. Vanaf medio 2010 is de route volledig bewegwijzerd en is het startpunt duidelijk herkenbaar in de tuin van het verzorgingstehuis De Clossenborch. Uiteraard is de route voor iedereen vrij toegankelijk.