Natuurpad Annanina’s Rust

In het landgoedbos Annanina's Rust, dat op de arme grond uit naaldbomen bestaat en op de rijkere (voormalige landbouwgrond) uit zomereik, beuk en rode beuk, in de struiklaag wordt gedomineerd door de rododendron en hulst, is in samenwerking met Brabants Landschap, gemeente Hilvarenbeek, PON en SPG een verhard natuurpad aangelegd. Hierdoor is het ook mogelijk voor mensen met een rolstoel, rollator of kinderwagen te genieten van een uniek en prachtig stukje natuur, dat centraal gelegen is tussen de kernen Hilvarenbeek, Diessen en Biest-Houtakker. Langs de route zijn diverse rustplaatsen gecreëerd om u, genietend van de rust even op adem te laten komen.

Dit natuurpad is tussen zonsopkomst en zonsondergang vrij toegankelijk. het startpunt van de bewegwijzerde wandelroute vindt u aan de Bremweg (nabij het crematorium) te Hilvarenbeek.

Het natuurpad is zo opgesteld dat diverse afstanden mogelijk zijn. De langste route is ongeveer 4 kilometer maar is in combinatie met de andere route uit te breiden tot een lengte van 6 kilometer. Voor meer informatie over de route verwijzen wij u graag naar het informatiebord aan het begin van de route.

Er is geen horeca gelegenheid aan de route, komt u met het openbaar vervoer, halte Waterstraat (crematorium) op de lijn Tilburg - Diessen - Eindhoven is op slechts 50 meter van het startpunt van de route verwijderd. Beide bushaltes zijn aangepast voor visueel beperkte als ook voor rolstoelers die gebruik maken van het openbaar vervoer.

Het rolstoel vriendelijke natuurpad biedt de gebruiker een mooie natuurbeleving. Het pad gaat zowel over harde zandgronden als half verharding, hierdoor is het pad het gehele jaar toegankelijk en beleeft men een echte natuurbeleving (geen winterdienst!).

Mocht u tijdens het gebruik van het natuurpad problemen ondervinden zoals bijv. een omgevallen boom, dan kunt u contact opnemen met de Bel & Herstellijn van de gemeente Hilvarenbeek of met het Brabants Landschap.