Zaalvoetbal

Elk jaar rond kerst en nieuwjaar loopt de spanning op bij de voetballers in de gemeente Hilvarenbeek. Waarom? Dan vindt namelijk het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi plaats in de Laco Hispohal te Hilvarenbeek.

Niet zomaar een zaalvoetbaltoernooi.

In vijf van de zes kernen die de gemeente Hilvarenbeek telt zijn voetbalverenigingen actief. Vanuit elk van deze verenigingen wordt een selecte groep spelers afgevaardigd om deel te nemen aan dit speciale toernooi.

Teams, samengesteld van voetballers uit de verenigingen en voetballers met een beperking nemen deel aan het avond toernooi. De wedstrijden worden onder grote publieke belangstelling gespeeld, waarbij de spelers zeer fanatiek aan het spel deelnemen. In al die jaren dat het toernooi in coproductie met Laco Sportief Genieten wordt georganiseerd is het aantal aanmeldingen zeer groot. Zo groot zelfs dat we elk jaar enkele spelers moeten telleurstellen en heb op een wachtlijst plaatsen voor het volgend jaar.

Wij kunnen zeggen dat dit evenement een grote bijdrage levert aan het meedoen in de maatschappij en dus ook aan het sociale netwerk van mensen met en zonder een beperking. Een begeleider van een inwoner met een verstandelijke beperking zie het volgende: "Henk is al heel lang supporter van één van de club uit de kernen, hij durfde nooit alleen naar een lokale wedstrijd toe. Sinds hij aan dit toernooi heeft deelgenomen in het team van zijn lievelingsclub is hij over zijn angst heen. Henk gaat nu geheel zelfstandig naar alle wedstrijden toe en is volledig geaccepteerd binnen de betreffende voetbalclub."

Het succesverhaal krijgt een vervolg. Door de grote belangstelling zijn we nu bezig om een g-zaalvoetbal team op te zetten. Zodra dit project succesvol is zal het waarschijnlijk worden ondergebracht bij één van de reguliere voetbalverenigingen die we in de gemeente Hilvarenbeek kennen.